Tuesday, July 31, 2007

Nincsen zeném

Jó, jó a halom cdnyi mp3, de olyan most nincs, ami csak úgy szólhat és kikapcsol az agyam meg ilyenek. Próbálkozom, de az ötleteket is szívesen fogadom, mert ez így süket csöndes, unatkozós.
Ma egy hónapja dolgozom, és ma sok volt, és ma nagyon egyedül voltam a tömegben. Eleve álmomban a démonaim, meg a hol hideg, hol meleg, de nem alvós. Persze még ez is szerencse volt, mert sikerült tegnap az ébresztőmet kikapcsolni, így még jó, hogy időben megnéztem, hogy hány óra van reggel, ha már csak fekszem az ágyban. Most jó lett volna csak úgy ülni és nézni ki a fejemből este, de még itthon se megy. Na szép, oda jutottam, hogy vágyom a társaságra. Majd elmúlik. De már nagyon akarok jövő héten menni lagzi!
Szinte egyedül vagyok a fejemben.

Tuesday, July 17, 2007

Carpe diem

Régen nagyon sokszor megnéztem a Holt költők társaságát (kéne már újra). A mának élést csak mostanában gyakorlom. Mert hát a dolgozás meg a hazamenetel, meg a Millka és másra már nincs idő. Mondjuk tervezni, csak néha kicsit, de az is csak a pillanatban levésről szól. És így könnyű, így lehet élvezni a hétvégét, így nem kell félni a holnaptól, mert lesz holnapután. És a most fontos. Azért rendet kellene rakni a szobámban, ahová csak hálni jár a lélek meg én. De jövő hét kicsit lájtosabb, és lesz idő ügyeket intézni, meg vásárolni, meg...
Olyan sokmindent kellene írni a hétvégéről, ami azért péntektől vasárnapig tartott, és minden pillanata most volt, és végre énekelni megint szabadon, tisztán és hangosan és együtt.
Aztán majd forog a világ, de az még messze van. És most alvás van.

Saturday, July 7, 2007

Vasutasnap rulez

Az élet még mindig sör, meg vodka, farmerban, pólóban, fűzős cipőben. Aztán gulyás, vissza a városnéző kisvonattal, itt ismerkedés idős református lelkésszel, kézcsók, majd sör, meg csokiszökőkút, gyümölcsök csokiba mártva és a lecsöpögő csokit azért le kell nyalni a papírtálcáról, és majd megfulladsz, ezért sör. Jótékonyság kisgyerekért, aki vezényli egy szám erejéig a vasutas zenekart. Bár én közben éppen egy kört mentem nagymotoron keménylegény mögött (choppert mondtak, de azért nem az volt, viszont terpesz kellett hozzá). Aztán Szőke-Badár-show, farmerben ülni a fűben, látni alig valamit. A nap tűz, úgyhogy vissza a sátorba, pörkölt és sör. És az egész egy hamisítatlan szoc. máj. 1. hangulattal, ahol mindenki boldog, ismerősök szanaszét, és már röhögsz az egészen, meg a nótázáson a színpadon, ami hamis, de mindegy, még jó, hogy az ember anyja is hasonlóan lökött, és utálja az ilyen megmozdulásokat, de már annyira morbid, hogy rohadtul élvezitek az egészet. Akkor haza, gyomorsegítő pálinka, fél liter víz, és ki erre, ki arra dől. Ja és az első sör kivételével ingyen az egész. (sör pohárral értendő) Az ebédhez járó sör dobozos volt, így hazahoztuk. Majdnem kávét is ittunk, de akkor már durván tele voltunk.

A második sör után, már biztos voltam, hogy ott kellene lenned.
Nem enged címet írni. Ez van.
Az élet sör. Meg gin, és ami még maradt. Azért örülök, hogy az olajbogyó nem ment kárba.
Egy hete dolgozom, és kezdem átlátni a helyzetet, és jó, hogy ott vagyok, majd egyszer a világot is megmentem, menni fog. És most szombat van, és lassan felnövök, bár a képregényekről nem mondok le. Se a macikról. És Rúzsa Magdi dalszövegei még mindig naggggyon jók nekem. Újra hallgatom. És reggelizem, meg ebédelek, általában vacsorázok, meg normális mennyiséget alszom, meg telefonhangom is van, mert már nem félek annyira a telefontól.
A buborékos bácsitól olyat is tanultunk, hogy a megbocsátás akkor teljes, ha úgy vesszük, hogy a probléma meg sem történt. De hogy az anyukám már fel sem ébredt arra, hogy hazamentem (első alkalom), meg se kérdezte, kikkel voltam, mintha meg sem történt volna...
Na jó, a szólás nélküli nem otthonalvás azért feltűnt volna nekik, ha reggel nyitottam volna az ajtót. Lehet, hogy tényleg próbálnak felnőttnek nézni. De jó az nekem?
És kellenek a barátok, hogy ne kapjon el a workaholic. Az is szenvedélybetegség. Ami most van, az meg a munka utáni jól megérdemelt pihenés. Ez meg szintén egy jó dal - Adamis. Rég hallgattam musicaleket.
Ez egy gondolkodásmentes, lebegős bejegyzés volt. Mert néha csak létezni kell.

Költő, írj verset!

Tuesday, July 3, 2007

Valaki mondja meg...

Madarak jönnek, madarak jönnek (2x)Halálesőt permeteznekMadarak jönnek, madarak jönnekFekete könnyel megvéreznekValaki mondja meg, milyen az élet,Valaki mondja meg, mér' ilyen,Valaki mondja meg, mér' szép az élet,Valaki mondja meg, miért nem,Valaki mondja meg, mér' jó az ember,Valaki mondja meg, miér' nem,Valaki mondja meg, mér' lesz gonosszá, (közösen)Valaki mondja meg, miért nem! (közösen)Madarak jönnek, madarak jönnek Halálesőt permeteznekMadarak jönnek, madarak jönnekFekete könnyel megvéreznekValaki mondja meg, kinek kell hinnem,Valaki mondja meg, kinek nem,Valaki mondja meg, ki hova érhet,Milyen az íze az élet vizének.Valaki mondja meg, a hosszú évek,Mért tűnnek úgy mint egy pillanat,Valaki mondja meg, mi az, hogy elmúlt, (közösen)Valaki mondja meg, hol maradt. (közösen)Madarak jönnek, madarak jönnekHalál esőt permeteznekMadarak jönnek, madarak jönnekFekete könnyel megvéreznekValaki mondja meg, hogyan kell élni,Apám azt mondta, ne bánts mást,Valaki látta, hogy bántottalak már,Valaki látta, hogy bántottál.Valaki mondja meg, miért vagyunk itt,Anyám azt mondta, hogy boldog légy, De anyám azt nem mondta, mért nem e földön, (közösen)Anyám nem mondta, mondd, miért. (közösen)Madarak jönnek, madarak jönnek (3x)Halál esőt permeteznekMadarak jönnek, madarak jönnekFekete könnyel megvéreznek

Hát ezt nem tagoltam, csak beillesztettem, de most nincs kedvem.