Wednesday, August 12, 2009

Az elso

marmint idegenvezetesbol.
Imi szabadsagon, nekem meg beesik egy csoport, hogy valakinek kuldtek e-mailt, valaszoltak is, hogy rendben az ingyen idegenvezetes (a kerdesekbol kiderult, hogy a plebanianak irtak a puspokseg helyett), csak mi nem tudtunk rola.
De csak rovid legyen, mert testi es szellemi fogyatekosak joreszt, kiserokkel. Mindenesetre attol nem kellett tartanom, hogy megszolnak, de a betanulas alatt levo szoveget nem nyomhattam le, igy ugy ereztem, hogy idegen nyelven beszelek, annyira meg kellett valogatnom a szavaimat es a temakat, hogy valamit ok is ertsenek es a kiseroknek is jusson informacio, de ugy tunik sikerult, nagyon kedvesek voltak, meg kerdeztek is. Az egyik kiseronek mindig volt valami kerdese meg utana is, egy fiu vagy otszor elkoszont, egy masiknak nem teljesen temaba illo kerdesei voltak, de orult, hogy valaszoltam valamennyire, egy harmadik meg elmeselte, hogy mar volt itt es mennyire tetszik neki es a csaladja is katolikus hivo es szoktak templomba is menni, meg bemutatta a mennyasszonyat is, aki szinten serult volt, de latszott kozottuk a hatarozott kotelek.
Aztan ebed utan meg folrohantam egy felig nemet bandaval a toronyba, addig Szilvi vigyazott a templomra. A Fulest meg tul gyorsan fejtem, keresnem kell egy Logikahoz hasonlo rejtvenyujsagot.

Monday, August 10, 2009

A 99. bejegyzes

Ja hat en nem a szazadikat unneplem.
Mindenesetre a szamon tegnap kijott, hogy szep az elet, talan masodszor 25 evem alatt (gondoltam tobbszor is, csak nem juttattam masok tudomasara). De tenyleg, nyugis munka, kedves munkatarsak, ehen nem halok, a kell egy szabadnapra ok a valasz (bar ket het mulva tulorazni kell az okumenikus tokes laszlos istentisztelet miatt, amire egyebkent is kivancsi voltam, bar aznapra kb. az 5. kvazi mise lesz a karolinas veni sancte miatt), az idegenvezetest megint megusztam, bar egyedul voltam ma es csak jotekonysagi lett volna a karitaszosoknak, de mar nem volt idejuk - csaladdal egyre tobbet beszelek amiota nem lakok otthon es ingyentelefon van, meg arra is van esely, hogy egyszer az eletben jogsim lesz, de azert jobb lenne a futesszezon elott, hogy ne otthonrol kelljen kajat kernem, aztan voltam Anna-furdoben is eletemben eloszor wellness cilibucsuztatni (ertsd: megjelentem Szegeden furdoruhaban nem tanora kereteben, aminel felszaporodott kiloim miatt mar a furdoruha merete is kerdeses volt - a boldogsagos elet hatulutoje), szoval jo idozites, hogy probalok unatkozni es szornyen egyedul erezni magam, erre a baratok nem hagynak. A heten meg tuszkent tartom fogva Ferko laptopjat, igy megint kihuzom valahogy, ha mar a csaladom szokas szerint nyaral.
Na igen, informatikusommal valo mindenfele elet is egyre kielegitobbnek bizonyul, ezuton is kifejezem halam, hogy tabort megszakitva kepes volt tobbszaz kilometert odavisszautazni a kereszttesom eskuvojere (enekeltem egyet rajta meglepinek), es velem is plusz idot tolteni, csodaljatok, a csaladom is azt teszi.
Szoval ket eskuvon tulvagyunk es a tendencia javulast mutat, amit remelhetoleg az egy honap mulva bekovetkezo is folytat, bar ott lanybucsu nem varhato (amit most hirtelen nem banok).
Es ez a kep kerult az udvozlokartyankra (edibedi hangulatban voltam):

Monday, August 3, 2009

Lánybúcsú 2

Hát igen, ez egy kicsit más volt mint az előző csak játszunk, mászkálunk az utcán, az alkohol meg egy megvetendő dolog buli.
Megtanultam teleportálni, bár csak egy egészen rövid szakaszon (az utcánk felétől a szobámig), de nem vágyom újra, mert mint tudjuk az ilyen térugrások komoly hatással vannak az ember szervezetére, harmadnap éreztem magam másnaposan, másnap este már sikerült egy túró rudit meg egy kocka csokit megennem. A függőleges pedig egy utálatos testhelyzet volt, hiába örültem Ferkó telefonjának, ha csak remélni tudtam, hogy időben lerakom és elérek a WC-ig (sikerült).
Egyébként jó volt, csak házon belül égettük a menyasszonyt, kevés kérdés és feladat, ha jó, ajándék, ha rossz, ivás, ehhez a kilencvenes évek zenéje, amíg valaki hozzá nem nyúlt a géphez, és aztán már nem kommunikált velem, újraindítani meg nem volt kedvem meg agyam, így leléptem, hogy ne ott aludjak el.
Kb. 10 éve megfogadtuk a menyasszonnyal, hogy az esküvője előtt még barbizunk egyet, ennek emlékére vittem neki egy utánzatot, nagy sikerrel, mert neki is eszébe jutott, és majdnem le is hozta őket a padlásról.
És egy jó tanács:
Gyerekek, ne igyatok tequilát pezsgővel (meg előtte pálinkát)!
(Közben Pali munkatársunk felmondott, az utódlásáról a munkáltatói jogok gyakorlója Paffynál akart érdeklődni, úgyhogy valamit csak jól csináltunk.)